Infraroodnis

Onze infraroodlampen zijn ondergebracht in een nis, niet in een afgesloten cabine. Dit geeft een veel aangenamer, minder claustrofobisch gevoel. Onze IR-nis beschikt over 6 lampen: zowel vooraan, achteraan, als onder de zitbanken (achter de onderbenen).

In de infraroodnis is de temperatuur een stuk lager dan in de sauna (40-50°C). De werking van de IR is gebaseerd op de stralingswarmte die opgewekt wordt door de onzichtbare infraroodstralen met behulp van diverse types stralers. De warmte wordt in prinicipe rechtstreeks overgebracht naar de huid zonder dat daarvoor een extreem warme omgevingslucht noodzakelijk is. Omdat de infraroodstralen dus rechtstreeks de huid verwarmen, is een afgesloten cabine absoluut niet noodzakelijk. 

Regelmatig verpozen in de stralingswarmte van infraroodlampen heeft een gunstig effect op hart- en bloedvaten, het zweetproces zorgt voor ontgifting en reiniging van de huid, en mensen die lijden aan diverse spier- en gewrichtspijnen ervaren een verlichting van hun pijn na infraroodtherapie.